”Andra lever för att äta, jag äter för att leva.”
Sa en gång Sokrates 500 år f.kr.

Cafe & Le

Man ska äta för att leva länge ett sunt liv samt kunna njuta av mat. Italienskt kök har varit en symbol för både färsk och god mat. Tomater som mognas i solen och vin som görs från bästa vindruvor är en stark tradition i Italien.

Vi vill gärna se hela familjen från mormor till barnbarn på en middag hos oss eller par som vill fira sin högtidlighet på ett mysigt ställe med ros och bubbel.

Vi vill vara ett öppet fönster till Italia kök, med direkt import av råvaror och vin, öl och kakor. Detta har varit ett lyckat koncept för oss. Tio år i hjärtat av Lund har erbjudit oss erfarenhet som i resultat blir att vi kallar inte våra kunder för ”kund” utan våra gäster med öppna portar och högt i tak.

Musikuppleverse är en viktig del i vår verksamhet. Kombinationen av mat och kultur är en optimal njutning. Vi ger möjlighet (Open Mic) även till personer som vill ha en öppen scen för att visa sin talang. Varje helg erbjuder vi våra gäster musik med både etablerade och nybörjare musikanter. Skåla helgen med oss!

Snart har vi funnits 10 år i samma lokal och med blick tillbaka kan vi konstatera att Cafè & Le har blivit en del av Lunds viktigaste mötesplatser för studenter, förskare, kulturarbetare och alla andra som värderar en plats för att bli välkomna och bemötta som viktiga gäster.